Aanmelden

| Wachtwoord vergeten? |

Hulp Pagina

Hoe maak je een goede advertentie?

Een goede advertentie levert je de helft meer kliks op en zorgt daardoor voor een snellere verkoop van je product of dienst. Maar hoe maak je een goede advertentie? Een paar simpele tips helpen je hierbij.

 • Maak een pakkende titel. Zorg dat een potentiële koper meteen ziet wat je verkoopt. Verwerk in de titel de merknaam, het type en kenmerken die het belangrijkste zijn. Veel verkoopsites hebben een zoekmachinefunctie. Wanneer een potentiële koper zoekt op een woord wat in jouw advertentie staat, wordt je advertentie getoond.
   
 • Kies een goede rubriek om je advertentie in te plaatsen. Probeer ook latente behoeften van potentiële klanten op te wekken. Misschien is een net even andere rubriek beter om dit te doen. Op die manier kun je mensen die vergelijkbare producten zoeken triggeren om jouw advertentie te bekijken. Plaats ook in meerdere rubrieken. Kijk goed of de betreffende verkoopsite dit toestaat. Het mag namelijk niet op iedere verkoopsite.
   
 • Geef een prijs op. Dit vinden potentiële kopers prettig. Wanneer in je advertentie staat bieden of tegen elk aannemelijk bod, hebben mensen geen idee wat je richtprijs is en zullen ze minder snel reageren op je advertentie of plaatsen ze een heel ander bod dan dat je in gedachten hebt.
   
 • Niet je gehele advertentietekst wordt getoond in de zoekresultaten van de verkoopsites. Maak daarom een korte en duidelijke omschrijving van je product. Zo zorg je ervoor dat potentiële kopers meteen zien wat je aanbiedt.
   
 • Geef zo veel mogelijk informatie op. Potentiële kopers hebben behoefte aan veel relevante informatie.
   
 • Heb je een website? Voeg dan je link toe. Zorg dat bezoekers ook terecht komen op de juiste landingspagina.
   
 • Een foto zegt meer dan duizend woorden. Plaats altijd foto's van het werkelijke product. Wanneer je in een advertentie van een tweedehands product een foto van het nieuwe product plaatst, haken mensen snel af. Fotografeer het product vanaf verschillende invalshoeken en fotografeer ook de mankementen. Gebruik scherpe en duidelijke foto's. Dit maakt een wereld van verschil als het om de verkoop van je product gaat.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding Verbergen?